Despre noi

Platforma  CSRcentru a fost creata in cadrul proiectului ‘’Construim antrepenori responsabili pentru o dezvoltare durabila’’(https://construim-antreprenori.ro), avand ca scop conectarea celor  patru actori relevanti ai comunitatilor locale din regiunea Centru (companii, societatea civila, institutii publice, mass-media) si implicarea activă a acestora in programe de dezvoltare comunitara.

De asemenea, platforma CSRcentru, ofera celor 80 de companii (start-upuri ) infiintate in cadrul proiectului, un mediu prielnic dezvoltarii afacerilor, prin facilitarea accesului la retele antreprenoriale si comunitare, a transferului de know-how si prin acordarea de sprijin in dezvoltarea de parteneriate sau evenimente relevante.

In conditiile in care competitia devine tot mai puternica, caracteristicile traditionale de distingere si dezvoltare a unei marci nu mai sunt suficiente pentru asigurarea sustenabilitatii iar existent retelelor de parteneriat, responsabilitate sociala si transfer de know-how este un factor cu impact important atat asupra nivelului de activitate antreprenoriala cat si asupra comunitatii si a societatii in general.
 

DESPRE PROIECT:

Titlul proiectului: ‘’Construim antreprenori responsabili pentru o dezvoltare durabila’’

Solicitant/Beneficiar:

SC DALEMA WEST SRL

Parteneri:

Asociatia „EXCELENTA APULUM” Alba Iulia (www.excelentaapulum.info)

SC Tell-Us Consulting SRL

ASOCIATIA INTERCOMUNITARA DE DEZVOLTARE ALBA IULIA (www.albaiulia-aida.ro)

SC JAM BUSINESS S.R.L.

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Optoelectronica INOE 2000 INCD (filiala ICIA Cluj Napoca)-www.icia.ro

Scopul proiectului: Cresterea ratei de ocupare pe piata muncii si crearea de locuri de munca sustenabile, in zonele urbane din regiunea Centru, prin infiintarea si dezvoltarea de afaceri inovatoare si durabile.
 

Obiectivele proiectului

  1.  Promovarea culturii antreprenoriale in randul publicului larg de la nivelul Regiunii Centru, prin activitati specifice de informare.
  2. Dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale a 320 de persoane apartinand grupului tinta, din regiunea Centru, prin programme integrate, calificate, de informare, consiliere si formare profesionala in domeniul antreprenoriatului.
  3. Cresterea numarului de activitati economice competitive in regiunea Centru, prin infiintarea si sustinerea unui numar de 80 de noi afaceri (start-up), in toate judetele din regiunea de implementare a proiectului ( Centru) si facilitarea accesului la finantare a unui numar de 80 de persoane,apartinand grupului tinta
  4. Cresterea ocuparii prin crearea unui numar de 160 de noi locuri de munca, in cadrul celor 80 de societati nou infiintate in cadrul proiectului.
  5. Consolidarea unui sector privat dinamic si sustenabil, prin activitati specifice de dezvoltare a noilor afaceri, monitorizare, creare de retele de parteneriat si responsabilitate sociala si transfer de know-how.

Valoarea totală proiect: 20,781,952.05
Cofinanțării asigurata de Uniunea Europeană: 17,523,636.86
Finanțarea naționala: 3,076,399.15
Data începerii proiectului: 16.01.2018
Data finalizării proiectului: 16.02.2021
codul MySMIS: ID 105306

„Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020”.